2014. augusztus 18., hétfő

Recept tízóraira: szedres zabkásás túró



Nagyon finom, óvatosan bánj vele, ha beviszed a munkahelyedre, mert mindenki szeretne egy kis kanállal kóstolóba. És neked nem marad.

Hozzávalók:
50 gr zsírszegény túró
2 evőkanál zabpehely
1-2 szem édesítő
leheletnyi / kiskanál kakaó díszítésre
200 gr szeder vagy más erdei gyümölcs, de lehet meggytől kezdve bármi, amit kívánsz.
A banánnal azért óvatosan bánj, mérd le és számolj!



Az elkészítése nagyon egyszerű:

A zabpehelyre ráöntök annyi vizet, hogy kisujjnyi vastagon ellepje a tányérban, majd megy a mikróba 2 percre a legerősebb fokozatra nálam. Ha idegenkedsz a mikrótól, már előző este leáztathatod a zabpelyhet, reggelre megpuhul.
Ha elkészült, belekeverem a túrót, az édesítőt és a kakaóport.
A legvégén jöhet a szeder. Nagyon finom fagyasztott erdei gyümölccsel is.

Kiszámoltam az értékeket is: 

 


Meggyel is nagyon finom:


Jó étvágyat!
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése